MA Combat

MA Combat is ontstaan vanuit de persoonlijke visie van Nebbe Ciric en de passie van diverse vechtsporten. Niet alleen het harde trainen heeft hem geleid tot talrijke overwinningen op wereldniveau, maar ook op basis van mentale en fysieke conditionering, want dit behelst meer dan enkel de technieken en vaardigheden die een sport vereist. Fysieke conditionering zijn gedachten die ontstaan vanuit een externe prikkel die je positief beïnvloeden of belemmeren in de manier van mens zijn.

Kampioen worden op wereldniveau is slechts voor enkelingen weggelegd, alleen zij die volledig het fysieke, mentale en spirituele niveau integreren, kunnen de top behalen. Nebbe Ciric besefte al op jonge leeftijd dat al je, je tegenstander tegemoet treed met negatieve gedachten zou dit je niet naar een overwinning leiden, en tevens zou het een grote belemmering wezen om de top te behalen. Zodoende heeft hij door alleen plaats te maken voor positieve gedachten welke hem als persoon hadden versterkt de negatieve overwonnen. Jaren geleden besefte Nebbe dat hij met deze manier van denken die top heeft kunnen halen. Dus heeft hij bovenstaande methode wat is gebasseerd op het spel tussen bewust en onbewust gehanteerd. Hieruit blijkt wederom dat sport veel meer voor een mens kan betekenen dan enkel techniek en tactiek.

Met deze wetenschap en ervaring heeft Nebbe MA combat ontwikkeld en vormgegeven. De boodschap die hij graag wil uitdragen is dat MA Combat niet alleen een vechtsport is waarbij de focus ligt op de tegenstander, maar een vechtkunst is waarbij de focus ligt op het innerlijke zelf van de persoon.

MA Combat is een sportvorm waarbij technieken en tactieken van verschillende vechtsporten worden gecompleteerd met het positief conditioneren van je eigen gedachten. Het wordt op alle niveaus versterkt door plezier middels van muziek, in combinatie met verschillende trainingsvormen voor zowel staande oefeningen als grondoefeningen. Eén uur training zal grotendeels bestaan uit sparring cq oefeningen met een tegenstander die of dezelfde discipline beheerst of een andere tak van sport, in ieder geval zal er met beheersing en wederzijds respect getraind worden.

MA Combat is een prachtige vorm van een vechtkunst waarin je alles kwijt kunt, maar het belangrijkste is dat je leert omgaan met je zelf en ervaart wie je bent!
Probeer het en je weet het.