Robin Ciric, van “Ciric Sports” Europees Kampioen Muay Thai Kickboksen B klasse 79.38 kg

Op het geslaagde en zeer grote Kickboksgala van afgelopen zaterdag die georganiseerd was door Ciric Sports en Harm van Manen is Robin Ciric Europees Kampioen geworden in het Muay Thai Kickboksen.

Hij vocht in de klasse -79,38 kg en versloeg de uit Frankrijk afkomstige Arezki Chayem.

De fransman Arezki, 36 jaar heeft nogal wat titels op zijn naam staan, zo was hij 4 x Europees Kampioen, hij won wereld titels in het WKL (World Class League) en was hij ook 4 x Frans kampioen.

Maar op dit prachtige evenement liet de jonge18 jarige Drachtster zien dat hij de titel meer dan waard is en dat je met wilskracht en vechtlust een gevecht in je voordeel kunt beslissen. Robin begon goed geconcentreerd en nam gelijk vanaf het begin het initiatief. Met mooie verrassende stootcombinaties en prachtige traptechnieken die hun doel raakten wist hij zijn tegenstander te verassen en punten te scoren.

Hij zette zijn snelle en explosieve aanvallen voort in de tweede ronde en pakte zijn punten. Dit Europese titelgevecht zou gaan over 5 x 3 minuten, maar zover kwam het niet meer. In de derde ronde lid Robin zien dat de samenwerking tussen een vechter en trainer zeer bijzonder kan zijn. Hij luisterde naar de hoek en volgde gelijk de aanwijzing op. Doormiddel van een snelle gesprongen knie in de lucht welke landde op de borstkas van de tegenstander zorgde ervoor dat de Fransman op de ringmat viel.

Terwijl hij nog met zijn knieën op de mat zat begon de scheidsrechter te tellen, hij stond nog op en het gevecht zou weer beginnen.

Maar door een medische interventie (een beslissing van de arts) werd de partij gestopt en werd Robin Ciric de nieuwe kersverse Europees Kampioen.

De mooie en prachtige witte Belt (gordel) werd hem omgedaan door één van onze hoofdsponsors Klaas Akkerman van Vechtsport Online.nl

De andere Europese titel bleef ook in Nederland en werd gewonnen door Yousri Belgaroui van FFC een Gym uit het zuiden van Nederland en deze werd hem omgedaan door, Johan Spoelstra van Spoelstra Multimedia Marketing Design.

Deze Belt werd ter beschikking gesteld door High Five Restaurant & Grand Café en N-Joy Poolcentrum.

De andere vechters van Ciric Sports zijn Amier Abdulahad, Armen Hovhannisjan en Daniel Ciric. De laatst genoemde, Daniel zou voor de Europese titel vechten maar dit heeft helaas door een blessure niet door kunnen gaan. Jammer maar helaas. Amier heeft onbeslist gevochten, door te lang te wachten en zijn tegenstander meer laten doen is hierdoor de partij als onbeslist geëindigd. Hij kan veel beter en dat was zichtbaar in de 3e ronde. Armen Hovhannisjan zou ook vechten deze dag in de B klasse maar zijn tegenstander heeft zich op de dag nog teruggetrokken, wat heel spijtig is!

Wij willen alle andere sponsors hartelijk bedanken voor de sponsoring, want mede dankzij hun hebben wij het tot een super event kunnen brengen.

_JOB5158

_JOB5140 _JOB5125 _JOB5104