Verslag Glorious Heroes, Enfusion live, zaterdag 3 juni jl.

Op het afgelopen gala, zaterdag 3 juni van Glorious Heroes, Enfusion live hebben onze vechters een super prestatie neergezet.

Een terugblik naar dit prachtige, (wij blijven het maar zeggen) SUPER georganiseerd evenement dat van A tot Z in de puntjes geregeld was.. Grote klasse Glorious Heroes.

Het was weer een pittige dag voor ons en voor onze beste verzorgers Daniël Ciric, Naser Bahaa en Jenny de Vegt.. Wij hadden 5 vechters voor dit gala dus er was werk aan de winkel..

Als eerste die klaar moest worden gemaakt voor in de ring was onze Azeddine Tanger.. Azeddine vocht hier een C partij en stond gematcht tegen Jordi Vos een vechter van Shera Fight. Jordi had mooie vuist en beentechnieken maar zijn technieken kwamen veelal op de dekking.. Azeddine begon met een hoge tempo afwisselend met zijn combinaties en wist wel door te komen bij zijn tegenstander en gaf hem tot 2 x 8 tellen met lever stoten.. Een overduidelijke 4e winst op rij in de C klasse.

Als tweede mocht Baeau Brendaly van der Made de ring in.. Ook zij heeft er lekker hard voor getraind en had er veel zin in, maar voelde zij zich toch niet optimaal toen het zover was. Jammer en helaas vocht zij niet zoals wij haar kennen en verloor zij haar partij van Gwenn Spoelstra van Choi Bo op punten.. Volgende keer beter!

Als derde persoon was Amier Abdulahad aan de beurt.. Amier vecht in de B klasse en zou hier een 4 mans toernooi gaan vechten.. Ook hij heeft zich zo goed mogelijk hier op voorbereid..De 4 vechters die hieraan meedoen hebben een dag voor het gala lootjes moeten trekken om het zo eerlijk mogelijk te maken. Amier kwam hierdoor tegen Mourad El Kadi te staan van Kyoku gym.

Onze 18 jarige vechter zat lekker in zijn vel, voelde zich optimaal en was gebrand om er hard voor te gaan. En dat deed hij. Alle drie de rondes vocht hij als een tijger en gaf hij rake klappen weg met zijn vuisten maar ook met zijn benen landde hij veel midkicks op het lichaam van zijn tegenstander.

In de derde ronde aangekomen wist Amier met een linkse hoek door te komen op de kaak van zijn tegenstander.. Je kon duidelijk zien dat hij raak was en dat zorgde ervoor dat Mourad achteruit waggelde. Tot ergernis van de scheidrechter ging het bitje voor 4e keer uit de mond van Mourad en kwam de scheids er tussen. Dit gebeurde tevens op het moment dat Amier zijn tempo versnelde en een k.o op komst voelde.

De scheidsrechter gaf een strafpunt en terecht aan Mourad door dit spelletje. Als vechter kan het 1 keer gebeuren maar 4 keer en dat op dit (B klasse, bijna A klasse) niveau is niet goed te praten. De partij werd voortgezet en Amier versnelde wederom zijn tempo en won deze harde match.

Na een aantal partijen rust te hebben gehad moest Amier wederom de ring in voor zijn 2e en laatste match. Na deze partij zal blijken wie het 4 mans toernooi op naam zal zetten.
Amier kwam hieruit tegen een goede knokker, Kevin Henneken van Henneken Gym.. Een bekende en een goede Gym. Maar ook met deze match wist Amier het publiek van hun stoelen te krijgen en de match te winnen door alles te geven wat hij kon. Dik verdiend topper.

Robin “The king of the ring” Ciric “‘ was de 4e vechter die aan de beurt was. Robin vocht een A klasse partij tegen Ayoub Allach van Team Solo.. Een sterke gym met goede vechters. Robin begon sterk en gelijk in de 1e ronde sloeg hij zijn tegenstander met een rechtse hoek naar de grond. Het leek erop dat het een k.o zou zijn maar de tegenstander herstelde en stond binnen de 8 tellen op. De scheids liet de wedstrijd vervolgen en Robin ging er hard tegenaan maar op dat moment ging de bel en werd de partij gestopt, saved by the bell heet dat.

Uiteindelijk won Robin deze match na een onstuimige 3 ronden met wat ongeoorloofde technieken van de tegenstander jegens Robin, maar Robin bleef rustig en deed zijn spelletje en won de partij..

 

 

 

Als laatste was ”The Wolverine”‘ aan de beurt, onze uit Armenië afkomstige topper.

Armen “‘Wolverine”‘ Hovhannisyan een naam die hem zeker toebehoort.. Hij stond gematcht tegen een sterke jongen van Beekwilder. Nordin van Roosmalen. Nordin is het jongere broertje van Robin van Roosmalen die vecht bij de Glory fights. Deze partij ging er ook hard aan toe.

Voor Armen maakt het niet uit wie de tegenstander is, gewoon hard knokken is zijn motto. Armen maakte zijn punten door met zijn snelle en harde stoten door te komen, maar ook met de benen troefde hij Nordin af. Nordin kwam wel elke keer terug met zijn technieken..

Waar wij dachten dat er aan het einde een 4e extra ronde zou komen werden wij verrast toen de hand van de tegenstander omhoog ging. Nordin won deze match en wellicht met een kleine teleurstelling naar Armen en ons toe, maar de jury beslist dus dan maar gewoon accepteren en de winst erkennen..

Armen heeft een mooie technische partij uitgevochten tegen een sterke en gevaarlijke jongen. En ook daar halen we leermomenten uit.

Alle vechters van harte gefeliciteerd met het geen wat jullie hebben laten zien! Als trainer kan ik alleen maar zeggen dat wij trots op jullie zijn.

Wij willen ook het publiek bedanken wat uit Drachten mee is gekomen, een kleine 175 mensen 🙂 waarvan eigen leden, familie vrienden en kennissen.. Grandioos!!!

Ciric Sports was on a roll

Job IJlstra, bedankt voor de prachtige foto’s??